HYC stuurde zondagavond Flyers Heerenveen met lege handen terug naar Friesland. Na 2 verlieswedstrijden in overtime was dit voor HYC een méér dan deugddoende overwinning.



Beide teams streden met open vizier, maar het was vooral HYC dat de beste kansen had. Na enkele gemiste en gestopte shots bracht Rob Lawrance HYC op voorsprong, na assist van Mitch Morgan en Barry Horman. Lang kon Herentals niet van de voorsprong genieten, want goed 2' later scoorde Heerenveen tegen, zodat de eerste periode kon worden afgesloten met een gelijke stand.

De ban gebroken
Traditiegetrouw is de tweede periode voor HYC de mindere, maar daar was deze keer weinig van te merken. De ploeg van Bill Morgan kwam gemotiveerd het ijs op, en na 5' kon Ben Vercammen alleen op de Heerenveense goalie afstormen.

Hij liet de goalie geen schijn van kans. Het spel ging op en neer en het was opnieuw HYC dat de weg naar het net vond. Barry Horman rondde knap samenspel van Tyler  Melancon en Vincent Morgan af. Een kleine kloof van 2 doelpunten volstond niet om met een gerust hart naar de kleedkamers te trekken, want de Flyers slaagden er nog in om voor het einde van de tweede periode dichter te sluipen.

HYC startte met 1 doelpunt voorsprong aan de 3e periode en moest zien om deze voorsprong vast te houden. Na 3' hingen de bordjes weer gelijk. Dit was echter niet naar de zin van de Morgans, na een assist van Vincent zorgde Mitch weer voor een voorsprong. HYC liep zelfs verder uit, Tyler Melancon rondde een knappe import-actie mooi af na assists van Barry Horman en Rob Lawrance.

Fries alles-of-niets
Met nog 4' op de klok sloop Heerenveen dichterbij. In een alles-of-niets-poging haalden de Flyers hun goalie van het ijs om met 6 veldspelers een gelijkspel uit de brand te slepen, maar het was HYC captain Vincent Morgan die de empty net situatie uitbuitte en de eindstand op het scorebord zette.

6-4 en een verdiende en deugddoende overwinning.

Periodestanden: 1-1, 2-1, 3-2

Vrijdag trekt HYC naar Den Haag en zondag ontvangt het Amsterdam. Beide wedstrijden beginnen om 20u.

White Caps
White Caps Turnhout speelde dit weekend 2 wedstrijden. Zaterdag ging
het met 2-5 thuis onderuit tegen Ruijters Eaters Geleen, en zondag verloor het met 6-1 op het ijs van de Eindhovense Kemphanen.

Foto's en verslag Kristof Baelus  / Nnieuws.